Sledujte živě Kulatý stůl k přípravě předsednictví České republiky v Radě EU

MB, DZS

Dům zahraniční spolupráce

Dozvíte se, jaké jsou priority českého předsednictví ve vysokoškolském vzdělávání, výzkumu a vývoji, školním vzdělávání a mládeži.

Kulatý stůl

Česká republika se ujme svého historicky druhého předsednictví v Radě EU již v 1. července. Spolu s Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy (MŠMT) jsme proto připravili celodenní diskusní panel, na kterém zástupci příslušných ministerstev, vzdělávacích institucí a agentur představí priority českého předsednictví v oblasti vzdělávání a výzkumu.

Akce proběhne 3. února v prostorách Národní technické knihovny v Praze od 9:00, závěrečné shrnutí je naplánováno na 16:15. Kulatý stůl bude přenášen živě a zájemci tak mohou sledovat panelisty na tomto odkazu. Během online přenosu bude také možné pokládat řečníkům dotazy přes chatovací sekci.

Akci zahájí úvodním slovem ministr školství Petr Gazdík, ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová, ministr pro evropské záležitosti Mikuláš Bek a vedoucí Zastoupení EK v ČR Dana Kovaříková. Všechny panely budou moderovány náměstkem ministra školství, mládeže a tělovýchovy Václavem Velčovským.

Podívejte se na celý program kulatého stolu, můžete si ho také stáhnout:

Kulatý stůl pozvánka 2022