První monitorovací zpráva o partnerstvích v Horizontu Evropa

CZELO

Zpráva bude sloužit jako vodítko pro implementaci partnerství a pro měření pokroku.

Dne 16. května vydala Evropská komise svou první dvouletou monitorovací zprávu o partnerstvích v rámci Horizontu Evropa (BMR 2022). Cílem zprávy je poskytnout datovou základnu, která má sloužit jako vodítko pro implementaci partnerství a informovat o tom, jak by se měla partnerství do budoucna vyvíjet. Cílem zprávy je osvětlit, jak partnerství napomáhají při dosahování cílů EU a cílů udržitelného rozvoje OSN, a to jak jednotlivě, tak společně, na úrovni EU i na vnitrostátní úrovni. BMR 2022 se zaměřuje na nový rámec partnerství v rámci programu Horizontu Evropa a stanovuje měřítka pro hodnocení pokroku pro budoucí monitorovací zprávy.

Kromě výše zmíněného poskytuje i přehled o výkonnosti 27 členských států EU, Islandu a Norska v partnerstvích a také o výkonnosti jednotlivých evropských partnerství. Zpráva zkoumá přidanou hodnotu partnerství tím, že uvádí příklady výsledků a dopadů.

Jedná se o první ze série čtyř BMR, které mají být zveřejněny v letech 2022, 2024, 2026 a 2028. Každá ze zpráv bude mít pevně stanovený obsah, který se bude opakovat v následujících zprávách. Kromě toho se  každá bude zaměřovat na omezený počet průřezových témat, , která se budou v rámci jednotlivých zpráv lišit.

Celou zprávu naleznete na webu Evropské komise.