Přečtěte si to nejdůležitější z “Infodní k misím Horizontu Evropa”

CZELO

Evropská komise pořádala ve dnech 18. a 19. ledna informační semináře k pěti misím Horizontu Evropa.

Mise Horizontu Evropa jsou portfolia akcí napříč různými obory, jejichž cílem je dosáhnout ambiciózních a hlavně měřitelných cílů v individuálních časových rámcích. Mise pomohou naplnit klíčové priority EU jako Zelená dohoda pro Evropu, Evropský plán boje proti rakovině, Plán na podporu oživení Evropy, Evropská průmyslová strategie, Evropa připravená na digitální věk a další.

Konkrétní zaměření misí vzešla z doporučení expertů nominovaných do jednotlivých misijních rad a jsou vyhlašovány formou speciálních výzev ve druhém pilíři programu Horizont Evropa. První kolo výzev proběhlo v létě 2021 a bylo zaměřené převážně na koordinační a podpůrné akce, které mají napomoct s plným rozvinutím jednotlivých misí.

Druhé kolo výzev bylo otevřeno začátkem ledna s termíny uzávěrek koncem března a v polovině dubna, v závislosti od konkrétní mise.

Více informací naleznete v pracovním programu k misím pro rok 2021-2022, který stanovuje finanční rámec pro toto období a poskytuje přehled jednotlivých výzev.

Záznamy z webinářů spolu s prezentacemi najdete na webových stránkách Evropské komise k infodním.

FAQ doplněné o dotazy z publika naleznete na stránkách jednotlivých misí.

Mise: Obnova oceánů a vod do 2030

Mise: Rakovina

Mise: Adaptace na změnu klimatu

Mise: Klimaticky neutrální a chytrá města

Mise: Půda

Více informací naleznete v zápisu kanceláře CZELO.