Organizujeme národní stánek na konferenci a veletrhu EAIE v Barceloně

Nikola Pečková

Study in Czechia

22 českých vysokých škol se představí na největším evropském setkání zaměřeném na internacionalizaci vysokého školství.

EAIE Barcelona

32. ročník veletrhu a konference EAIE se letos koná od 13. do 16. září v Barceloně. Téma akce „The future in full colour“ klade důraz na stále se rozšiřující paletu nástrojů využívaných v mezinárodních aktivitách vysokých škol, které napomáhají tvořit živý a inkluzivní obraz společné budoucnosti.

Zástupci českých vysokých škol budou mít na veletrhu k dispozici zázemí stánku Study in the Czech Republic. Pro letošní ročník má DZS připravený stánek o velikosti 72 m2 s deseti konzultačními místy a novým designem, který byl představen na veletrhu NAFSA v Denveru.

Součástí aktivit české reprezentace na EAIE je i slavnostní recepce při příležitosti předsednictví ČR v Radě EU. Tato společenská událost organizovaná ve spolupráci s velvyslanectvím ČR v Madridu se koná hned v den zahájení konference.

„Pořádání národní recepce na EAIE je již tradiční způsob, jak pomoci českým vysokým školám neformálně prohlubovat partnerství se zahraničními institucemi. Letošní akce je ale přece jen speciální, protože se odehrává v době, kdy ČR předsedá Radě EU. Organizací recepce tak přenášíme naše předsednictví i do oblasti mezinárodní a evropské spolupráce mezi vysokými školami. Tedy na pole, kde evropská témata, i díky programu Erasmus+ či Evropské strategii pro univerzity, mají obrovský vliv,“ komentuje význam slavnostního setkání Jakub Tesař, vedoucí oddělení internacionalizace studia v ČR.       

Na EAIE 2022 budou navazovat partnerství a prohlubovat mezinárodní spolupráci zástupci těchto 22 českých vysokých škol:

EAIE