Nově spuštěný program EIT Community Booster podpoří iniciativu Nového evropského Bauhausu

CZELO

Výzva EIT Community Booster je otevřena od 18. října do 17. prosince 2021.

Dne 18. října 2021 spustil Evropský inovační a technologický institut (EIT) nový program, tzv. EIT Community Booster – Scaling New European Bauhaus Ventures, aby podpořil iniciativu Nového evropského Bauhausu (NEB). Cílem programu EIT Community Booster je identifikovat a podporovat nadějné podniky od vznikajících nápadů, jejich rozvoje až po růst v úspěšné podnikatelské projekty. V rámci první výzvy bude podpořeno 20 inovativních podniků (tzv. start-upů a scale-upů), každý 50 tisíci eur z celkového rozpočtu 5 milionů eur vyhrazeného na aktivity EIT Komunity Nového evropského Bauhausu v letech 2021–⁠2022. Vybrané podnikatelské projekty budu moci rovněž využívat služeb a zázemí EIT společenství, které by jim měly pomoci urychlit rozvoj podnikání.  

Podpořené podniky by měly urychlit vývoj inovativních řešení uplatňujících trojúhelník tvořený třemi okruhy hodnot Nového evropského Bauhausu – 1. udržitelnost, 2. estetika/styl a 3. inkluzivita/přístupnost a cenová dostupnost.   

Výzva EIT Community Booster je otevřena od 18. října do 17. prosince 2021, hodnocení a hloubková kontrola přihášených projektů proběhne v lednu a únoru 2022, v březnu pak budou oznámeny vybrané podniky.    

Více informací naleznete na webových stránkách EIT Digital.