Nominace na sportovní cenu #BeActive Award jsou otevřeny

CZELO

Inspirativní projekty či jednotlivce propagující sport a fyzickou aktivitu můžete nominovat do 24. července.

Stejně jako v loňském roce, i letos je možnost nominovat jednotlivce a projekty ve 3 kategoriích:

  • Vzdělávání (#BeActive Education Award)
  • Pracoviště (#BeActive Workplace Award)
  • Místní hrdina (#BeActive Local Hero Award) – kategorie pro jednotlivce starší 18 let

Celkově bude mezi 9 oceněných rozděleno 45 000 eur. Ceny #BeActive Awards vypisuje Evropská komise v rámci celoevropské akce Evropský týden sportu. Cílem této iniciativy je ocenit projekty a jednotlivce podporující sport a fyzickou aktivitu. Mezi loňskými výherci se objevil také český triatlonista Tomáš Slavata (kategorie Místní hrdina).

Pokud máte zájem nominovat konkrétní projekt nebo jednotlivce, kontaktujte národní koordinátory nebo partnery Evropského týdne sportu, kteří poté předloží nominace Evropské komisi.

V kategorii vzdělávání jsou oceňovány projekty, které se snaží prostřednictvím vzdělávání motivovat děti k fyzické aktivitě i mimo školní docházku. Řadí se zde např. mimoškolní aktivity, aktivní výuka mimo třídu nebo různá kreativní řešení pro vytvoření aktivního vzdělávacího prostředí.

Pracoviště může být oceněno, pokud doloží konkrétní způsoby, jak povzbuzuje své zaměstnance k fyzické aktivitě. Může se jednat např. o vytvoření pracovní skupiny pro podporu fyzické aktivity, zajištění sprch pro lidi běhající či dojíždějící na kole do práce, zavedení „porad ve stoje“ (standing meetings), procházek během obědové pauzy či další kreativní řešení pro vytvoření aktivního pracovního prostředí.

Ocenění místní hrdina může získat jednotlivec za motivování ostatních v rámci místní komunity k fyzické aktivitě a sportu.