Komise hledá odborníky na finanční gramotnost dospělých

CZELO

Pilotní projekt je otevřen všem subjektům, které se věnují vzdělávání dospělých v oblasti finančních kompetencí.

Vybraní kandidáti se zapojí do pilotního projektu zaměřeného na zvyšování finanční gramotnosti dospělých. Výzvu zveřejnilo Generální ředitelství Evropské komise pro finanční stabilitu a kapitálové trhy (DG FISMA) a Mezinárodní síť OECD pro finanční vzdělávání (OECD/INFE), kteří stojí také za novým společným rámcem finančních kompetencí pro dospělé. Pilotní projekt má mimo jiné otestovat tento rámec v praxi.

Vypsaná výzva cílí na odborníky v oblasti vzdělávání dospělých, kteří ve svých iniciativách podporujících finanční gramotnost využívají (nebo plánují používat) společný rámec. Přihlásit se mohou jak vzdělávací a výzkumné instituce, tak neziskové organizace, veřejné instituce či zástupci zaměstnavatelů, finančních společností/sdružení apod. Zájemci se musí registrovat do 15. dubna prostřednictvím krátkého formuláře.

Vítány jsou různorodé iniciativy vztahující se ke společnému rámci, zejména pak aktivity zabývající se digitálními či udržitelnými finančními kompetencemi nebo kompetencemi relevantními pro finanční odolnost a zranitelné skupiny.

Výhledově se předpokládá podpora sdílení praktických zkušeností mezi odborníky, kteří využívají rámec v konkrétních aktivitách v oblasti vzdělávání dospělých, například prostřednictvím workshopů.

Podrobnosti najdete na webové stránce Komise