EIC zveřejnila výsledky první uzávěrky EIC Accelerator pro rok 2022

CZELO

Další termíny uzávěrky pro EIC Accelerator jsou 15. června a 5 října.  

Evropská rada pro inovace (EIC) zveřejnila výsledky první uzávěrky pro rok 2022 nástroje EIC Accelerator, která byla uzavřena dne 23. března. Do výzvy se přihlásilo přes 1000 start-upů a malých a středních podniků, které pocházejí ze 35 zemí. Vysoký počet žádostí reflektuje pokračující trend silné poptávky po financování ze zdrojů EIC. 

Celkově 724 společností (66 % z celkového počtu žadatelů) požádalo o smíšené financování kombinující grantovou podporu s kapitálovými investicemi. Pouze o grantovou podporu zažádalo 183 žadatelů a 186 společností požádalo o grant v první fázi svého projektu s cílem využít kapitálové investice od EIC v pozdější fázi. Zároveň se také jednalo o první uzávěrku, do které se mohli zapojit žadatelé ze znalostních a inovačních společenství (KICs) Evropského inovačního a technologického institutu (EIT) v rámci schématu „Fast Track“ EIC.  

Nyní jsou projektové návrhy posuzovány nezávislými hodnotiteli. Úspěšní žadatelé budou v květnu pozvání k představení svého projektu před odbornou porotu složenou z investorů a obchodních expertů. 

Budoucí a noví žadatelé mohou kdykoliv v průběhu roku podat tzv. krátký projektový návrh přes platformu EIC AI. Na webových stránkách EIC naleznou žadatelé také komplexní průvodce k podání projektových žádostí společně s FAQ. Další termíny uzávěrky pro EIC Accelerator jsou 15. června a 5 října.  

Více informací naleznete na webových stránkách Evropské rady pro inovace