CZELO zve na první diskuzi v oblasti vzdělávání

CZELO

Tématem diskuze bude inkluze žáků s migrační zkušeností ve vzdělávání.

Česká styčná kancelář pro vzdělávání a výzkum v Bruselu (CZELO) vás spolu se Stálým zastoupením ČR při EU zve na první diskuzní večer na téma vzdělávání, tzv. EduCafé, který se uskuteční v úterý 7. června 2022 v prostorách Stálého zastoupení ČR při EU v Bruselu. Událost je určena pro odborníky ve vzdělávání a také pro zájemce z řad široké veřejnosti.  

Tématem prvního EduCafé bude inkluze žáků s migrační zkušeností ve vzdělávání, přesněji aktuální situace v České republice – kam jsme se v oblasti inkluze ve vzdělávání posunuli a co jsme již dokázali, jaký dopad na vzdělávání má například pandemie Covid-19 nebo příchod uprchlíků z Ukrajiny a jaké výzvy jsou v nejbližší době před námi. Během diskuze bude prostor i pro dotazy z publika. Diskuze bude probíhat v angličtině. 

Pozvání do diskuze přijala Kristýna Titěrová z organizace Meta, o.p.s. a Štěpán Kment z PAQ Research.  

Kristýna Titěrová působí jako programová ředitelka v organizaci Meta, o.p.s. (Společnost pro příležitosti mladých migrantů), integrací dětí a mladých lidí s migrační zkušeností do vzdělávání se zabývá již 15 let. Kristýna vystudovala Kulturologii na Filozofické fakultě Karlovy Univerzity a aktuálně se soustředí primárně na rozvoj a zvyšování kvality služeb a také propagaci rovných příležitosti v oblasti vzdělávání.  

Štěpán Kment působí jako výzkumník vzdělávání v českém think-tanku PAQ Research. Štěpán vystudoval Vzdělávání a mezinárodní rozvoj na UCL Institute of Education a na Univerzitě v Cambridge. Aktuálně se zaměřuje na témata rovnosti, veřejné správy a znevýhodněných skupin v oblasti vzdělávání. Štěpán působil i na Ministerstvu školství, mládeže a tělovýchovy či spolupracoval s Národním pedagogickým institutem ČR na současné reformě školních vzdělávacích plánů.   

Diskuzi bude moderovat Martin Bogdan z ACA (Academic Cooperation Association). Martin v rámci ACA působí jako projektový manažer, zároveň předsedá tematické pracovní skupině zaměřené na inkluzi a rozšiřování spolupráce v oblasti internacionalizace vysokého školství.  

Na událost je možné se registrovat prostřednictvím online formuláře (registrace probíhá do pondělí 6. června). 

EduCafe_Inclusion