Mezinárodní projekt zvládnete i bez angličtiny. Na slovanských seminářích vám ukážeme, jak na to

DZS

eTwinning

Naplánujte svůj první eTwinningový projekt s partnery ze Slovenska nebo Polska.

Slovanský seminář

Rádi byste se s žáky pustili do mezinárodního projektu, ale bojíte se, že se nedomluvíte v cizí řeči? Vyzkoušejte aktivitu eTwinning s partnery z Polska nebo ze Slovenska. Seznámit se s nimi můžete osobně na kontaktních seminářích, které právě připravujeme.

Co je eTwinning

eTwinning je iniciativa Evropské komise, která umožňuje mezinárodní spolupráci s využitím digitálních technologií. Je vhodná i pro ty, kteří s takovými aktivitami teprve začínají. Funguje to tak, že dvě nebo více škol z různých evropských zemí realizují společné vzdělávací projekty na dálku. Samy si určují časový rámec a čemu se chtějí věnovat. Začít mohou kdykoliv během školního roku. Zapojit se mohou žáci a učitelé z mateřských, základní a středních (i odborných) škol.

Jak vypadají projekty eTwinning? Inspirujte se příklady mezinárodní spolupráce našich škol:

Slovanské semináře

Ideální příležitostí, jak najít partnery pro příhraniční projekty, které zvládnete i bez znalosti angličtiny, jsou mezinárodní kontaktní semináře ve slovanských jazycích (čeština, slovenština, polština).

Na začátek školního roku připravujeme tři slovanské (trilaterální) semináře, které se budou konat v Gdaňsku, Trenčíně a Brně. Určené jsou především nováčkům a mírně pokročilým eTwinnerům. Povedou je zkušení ambasadoři eTwinningu, kteří účastníkům vysvětlí a ukážou, jak mezinárodní projekt realizovat, aby žáky bavil, byl pro ně přínosný a pro učitele udržitelný. Náklady spojené s účastí na seminářích hradí Národní podpůrné středisko eTwinning (DZS).

Více informací o eTwinningu a slovanských seminářích najdete na webu etwinning.cz

REGISTRACE na semináře je otevřena:

  • 6.-9. září Polsko, Gdaňsk – pro učitele SOŠ, (SŠ) (žáci 15 až 20 let) – registrace otevřena do 20. srpna
  • 7.-9. října Slovensko, Trenčín – pro učitele ZŠ (žáci 6 až 15 let)
  • 19.-21. října Česká republika, Brno – pro učitele MŠ (žáci 3 až 6 let)